معرفی وبلاگ
با سلام خدمت شما خوبان من دانشجویی هستم که میخوام با این وبلاگ یجوری حقی که استفاده علمم جهت ترویج فرهنگ آقا امام زمان و ائمه معصوم و کشورم ایران ادا کنم بخاطر همین اسم وبلاگ گذاشتم دینی و ملی نظر بدهید ممنون
طراح قالب
Tebyan

خوبه كه توي اين ماه عزيز و بلند مرتبه از امام زمانمون غافل نشيم و براي ظهورشون بسيار دعا كنيم و صلوات بفرستيم

دوستان بياييد تا آخر ماه رمضان روزي 5 تا صلوات براي ظهور امام زمان ع بفرستيم

هركي قبول ميكنه اين پيشنهاد منو نظر بده

اللهم صل علي محمد و آل محمد ....

يا علي....

برچسب ها :
حديث رمضان
شنبه 31 4 1391 14:44

چندين حديث درباره روزه و ماه رمضان

1- رمضان و افزايش حسنات

 پيامبر صلى الله عليه و آله فرمودند:

شَهرُ رَمَضانَ شَهرُ اللّه عَزَّوَجَلَّ وَ هُوَ شَهرٌ يُضاعِفُ اللّه‏ُ فيهِ الحَسَناتِ وَ يَمحو فيهِ السَّيِّئاتِ وَ هُوَ شَهرُ البَرَكَةِ؛

ماه رمضان، ماه خداست و آن ماهى است كه خداوند در آن حسنات را مى‏افزايد و گناهان را پاك مى‏كند و آن ماه بركت است.

(بحارالأنوار، ج 96، ص 340، ح 5)

2- روزه ماه شعبان

امام صادق (عليه السلام) فرمود:

من صام ثلاثة ايام من اخر شعبان و وصلها بشهر رمضان كتب الله له صوم شهرين متتابعين؛

هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه دو ماه پى در پى را برايش محسوب مى‏كند.

(وسائل الشيعه، ج7، ص 375، ح 22)

3- روزه خوارى

امام صادق (عليه السلام) فرمود:

من افطر يوما من شهر رمضان خرج روح الايمان منه؛

هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود

(وسائل الشيعه، ج 7 ص 181، ح 4 و 5 _ من لا يحضره الفقيه ج 2 ص 73، ح 9)

برچسب ها :
ماه رمضان
دوشنبه 26 4 1391 16:44

رمضان ماه نزول قرآن است

 

"شهر رمضان الذي انزل فيه القرآن هدي"

 

ماه رمضان نهمين ماه از ماههاي سال قمري و عربي است، كه بين ماه شعبان و شوال واقع است، و در قرآن كريم از ماههاي دوازده گانه غير از ماه رمضان نام هيچ ماه ديگري نيامده.

 

فرق بين"انزال"و"تنزيل"و اشاره به وجه تسميه قرآن

 

و كلمه نزول به معناي پائين آمدن و وارد شدن از نقطه بلند است، و فرق ميان انزال و تنزيل اين است كه انزال به معناي نازل كردن دفعي و يك پارچه است، و تنزيل به معناي نازل كردن تدريجي است، و كلمه(قرآن)اسم كتابي است كه خداي تعالي آنرا بر پيامبر گراميش محمد ص نازل كرده، و به اين جهت آن را قرآن ناميده كه(قبلا از جنس خواندنيها نبود، و به منظور اينكه درخور فهم بشر شود نازلش كرد و در نتيجه كتابي) خواندني شد، چنانكه فرمود: "انا جعلناه قرآنا عربيا لعلكم تعقلون" (1) و اين كلمه هم بر مجموع قرآن اطلاق مي شود و هم بر اجزاي آن.

 

مراد از نزول قرآن در ماه رمضان و نقد و بررسي اقوال مختلف در باره تدر

يجي يا دفعي بودن نزول آن

 

و اين آيه شريفه دلالت دارد بر اينكه قرآن يك پارچه در ماه رمضان نازل شده، از سوي ديگر ظاهر آيه شريفه: "و قرآنا فرقناه لتقراه علي الناس علي مكث، و نزلناه تنزيلا" (2) دلالت دارد بر اينكه قرآن كريم به تدريج و در مجموع مدت دعوت رسولخدا ص يعني در مدت تقريبا بيست و سه سال نازل شده، تاريخ هم مؤيد اين معنا است، و از همين جهت بعضي گمان كرده اند كه آيه مورد بحث با اين آيه منافات دارد.

 

و بعضي ديگر در پاسخ گفته اند: قرآن كريم دو بار نازل شده، يك بار در ماه رمضان بطور يك پارچه به آسمان دنيا نازل شد و بار ديگر از آسمان دنيا به تدريج بر زمين نازل شده، و اين پاسخي است كه مفسرين نامبرده آنرا از روايات گرفته اند كه بعضي از آنها را در بحث روايتي آينده نقل خواهيم كرد.ان شاء الله ولي بعضي ديگر به اين مفسرين اشكال كرده اند، كه در آيه مورد بحث كه تعبير به انزال - يعني نازل شدن يك پارچه - فرموده دنبالش فرموده: "هدي للناس و بينات من الهدي و الفرقان" به اين منظور نازل شده كه بايد هدايتگر مردم و فارق ميان حق و باطل باشد، و دلائلي روشن از هدايت ارائه دهد، و اين معنا با نازل شدن به آسمان دنيا نمي سازد، چون بنا بر اين

 

تفسير قرآن كريم سالها در آسمان دنيا بود، در حالي كه هدايتگر براي مردم نبود.

 

بعضي ديگر از اين ايراد پاسخ داده اند به اينكه هدايت بودن قرآن البته به اين معنا كه مي تواند هادي مردم باشد و مردم را از ضلالت نجات دهد و فارق ميان حق و باطل باشد، معنائي است كه منافات ندارد با اينكه چند سالي در آسمان دنيا بدون هدايت فعلي و خلاصه راكد مانده باشد، تا وقتي زمان به كار افتادنش رسيد از آسمان به زمين نازل گردد، و نظائر آن بسيار است، مانند قوانيني كه از مجلس قانونگذاري گذشته تا هر وقت زمان بكار بردن فلان ماده اش رسيد آنرا به كار ببرند، و از قوه به فعليت در آورند......

برچسب ها :

3 نكته اساسي در ارتباط با امام عصر(عج)

امام زمان

آنچه بيش از هر چيزي در اين روزها احساس مي‌شود، تفاوتي است كه در حال و هواي شيعيان و دوستداران آن پدر مهربان و آن امام خوبان ديده مي‌شود.


هر كس به شكلي به پيشگاه آن امام همام عرض ادب مي‌كند و براي شادي قلب نازنينشان عملي كه اميد دارند آن حضرت را خشنود سازد انجام مي‌دهد.

مهدي(عج)، زيباترينِ عالميان است و او را همچون طاووس بهشتيان(1) خوانده‌اند، و براي همه‌ي منتظران خود دلربايي مي‌كند.

امامي است كه با آمدن او زمين پس از فراگير شدن ظلم و جور در آن، به دست با كفايت آن حضرت مالامال از عدل و داد و شادي و سرور مي‌شود.

نيمه شعبان فرصتي است كه هر يك از ما خود را به وظايفمان نسبت به حضرتش متذكّر شويم. از خود بپرسيم در برابر ولي نعمتمان چه وظيفه هايي داريم و آيا نسبت به آن وظائف، پايبندي داشته ايم يا نه؟!

برچسب ها :
تفسير انتظار
دوشنبه 26 4 1391 15:48

تفسير انتظار

انتظار

انتظار، واژه اي است حادثه خيز كه تا آمدن مولايمان مهدي (عج) به ما درس بيقراري خواهد آموخت .

انتظار، نگاه دلسوزانه عاشقي است كه هر لحظه به انتظار معشوق، منتظر است .

انتظار، خانه نوري است كه خورشيد را درك مي كند .

انتظار، شمع دلسوخته اي است كه به پروانه عشق مي آموزد .

انتظار، جاده بي نهايتي است كه عابران خسته را تا مسير ابدي، همراهي خواهدكرد .

انتظار، حضور آيينه اي است كه فضاي سينه را سرسبز از صفا و صميميت و عاطفه مي كند .

انتظار، خيال مسافران بازمانده اي است تا كارواني بيايد و راه بيفتند .

انتظار، هجرت پروانه اي است كه از ديار گلهاي پژمرده آمده است .

انتظار، ورق ورق دفترچه خاطرات نوشته شده در روزهاي جمعه زندگي است . انتظار، بهترين و والاترين هديه به مستضعفان جهان است

انتظار، نواي نويدبخشي است كه عالم را از خواب غفلت بيدار مي كند .

انتظار، بوي غربت و غريبي و دلتنگي نام آشنايي است كه موعودي ها، دركش مي كنند .

انتظار، مشق نانوشته روزهاي بيقراري است كه در غم ديدار اباصالح نوشته مي شود .

انتظار، دليل گم شدن در خويش و پيدا شدن، از اين گم شدن هاست .

انتظار، آينه اي است كه روزهاي بيقراري را به تصوير مي كشد .

انتظار، گريه طفل يتيمي است كه از گرسنگي پشت در همسايه مانده است .

انتظار، نواي عشقي است كه لحظه به لحظه ديدار را به تجلي مي نشاند .

انتظار، بوي پيراهن يوسفي است كه چشم نابينايي را بينايي مي بخشد .

انتظار، حكايت آمدن كسي است كه از نسل سلاله خورشيد پر بركت مي آيد .

انتظار، ورق ورق دفترچه خاطرات نوشته شده در روزهاي جمعه زندگي است .

انتظار، بهترين و والاترين هديه به مستضعفان جهان است .

و ...

برچسب ها :

سلام بر تو كه خليفه خدا هستي!

امام زمان

تو جانشين خدا در آسمان ها و زمين مي باشي، اين لقبي است كه خدا به تو داده است.

روزي هم كه تو ظهور كني و حكومت عدل خويش بر پا سازي، خدا فرشته اي را به روي زمين خواهد فرستاد. آن فرشته، پيشاپيش تو اين چنين ندا خواهد داد: «مهدي، خليفه خداست. از او اطاعت كنيد».

تو حجّت خدا بر همه هستي. حجّت خدا بر همه آفريده هاي خدا، تو حجّت خدا در آسمان ها و زمين هستي.

وقتي شخصي سخن مرا را قبول ندارد، من براي اثبات سخن خود، دليل مي آورم، در زبان عربي، به اين دليل من، «حجّت» مي گويند.

روز قيامت كه بر پا شود، خدا به مردم چنين مي گويد: اي مردم! من مهدي را به عنوان رهبر شما انتخاب نمودم، چرا از او بيرون نكرديد؟ چرا بيراهه رفتيد؟ چرا به سخنان او گوش فرا نداديد؟ چرا ديگري را امام خود قرار داديد و دين مرا تباه ساختيد؟

به همين جهت است كه تو را «حجّت خدا» مي گويند، يعني تو دليل و برهان خدا هستي، خدا راه سعادت را براي مردم روشن نمود، به آنان دستور داد تا ولايت تو را قبول كنند و از تو پيروي كنند، هر كس از تو اطاعت كند، اهل بهشت خواهد بود و هر كس با تو دشمني كرده باشد، خشم خدا را براي خود خريده است.

مهدي جان! تو جلوه اراده خدا هستي!

اگر بخواهم بدانم خدا چه اراده كرده است، كافي است بدانم كه تو چه اراده كرده اي.

اگر من بخواهم بفهمم كه خدا چه چيزي را دوست دارد، بايد ببينم كه تو چه را دوست داري.

اگر تو را خوشحال كنم، خدا را خوشحال نموده ام، اگر به سوي تو بيايم، به سوي خدا رفته ام. تو جلوه صفات خدا هستي.

قرآن را اگر تو تفسير كني، مايه هدايت مي شود، هيچ كس نمي تواند مانند تو پيام هاي قرآن را براي بشر بيان كند. خوشا روزي كه من صداي دلرباي تو را بشنوم كه برايم قرآن بخواني و آن را تفسير كني

تو همواره اطاعت خدا را مي كني وچيزي را انجام مي دهي كه خدا اراده نموده است، تو از خود اراده اي نداري، هر چه خدا براي تو بخواهد تو همان را انجام مي دهي، تو تسليم فرمان خداي خود هستي.

خداوند صفات زيادي دارد، او مهربان است، داراي علم زيادي است، قدرت دارد و ...، همه اين صفات زيباي خدا را مي توانم در تو بيابم.

صفات و خوبي هاي خدا، حد و اندازه ندارد، امّا من مي توانم آن مقدار از صفات خدا را (كه مي شود در اين دنيا جلوه كند)، در وجود تو بيابم!

تو جلوه صفات خدا هستي، تو از خود هيچ نداري، هر چه داري، خدا به تو داده است.

تو همچون آينه اي هستي كه من مي توانم صفات و زيبايي هاي خد در آن بيابم. هيچ موجودي به اندازه تو اين همه زيبايي را در خود جاي نداده است!

تو نور خدا در آسمان ها و زمين هستي، تو مايه هدايت اهل آسمان ها و زمين هستي، اگر هدايت تو نباشد، هيچ كس نمي تواند به سعادت و رستگاري برسد.

تو قاري قرآن و مفسّر آن هستي، من تفسير آن را بايد از تو بشنوم!

قرآن را اگر تو تفسير كني، مايه هدايت مي شود، هيچ كس نمي تواند مانند تو پيام هاي قرآن را براي بشر بيان كند. خوشا روزي كه من صداي دلرباي تو را بشنوم كه برايم قرآن بخواني و آن را تفسير كني.

برچسب ها :

صلوات و دعا براي فرج آل محمد عليهم السلام

صلوات

مقدمه

صلوات به عنوان يك دعا، نوعي عرض ارادت و اظهار محبت به پيامبر عظيم الشان اسلام صلي الله عليه و آله و سلم و اهل بيت مكرم ايشان مي‌باشد كه رفته رفته به شعار مسلمانان تبديل شده است.

تأكيد قرآن بر صلوات فرستادن بر حضرت پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم درآيه: إِنَّ اللهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا(1) سبب اهميت بيشتر آن شده است.

خداوند متعال، حضرت محمد صلي الله عليه و آله و سلم را براي صلوات و درود خويش لايق دانسته و به ملائكه و مۆمنين نيز امر فرموده‌است تا بر آن حضرت به صورت پي در پي، درود و صلوات بفرستند.

بقيه در ادامه مطلب.....

برچسب ها :

شاهين نجفي گفت: بين موقعيت من و سلمان رشدي تشابه كمي وجود دارد چرا كه سلمان رشدي مي‌تواند در زندگي مخفي خود كتاب بنويسد اما من بايد روي صحنه باشم و اكنون اين موقعيت از من سلب شده است.

به گزارش جام، وب سايت «خودنويس» از شرايط بد "شاهين نجفي" خواننده هتاك به ساحت قدسي حضرت امام هادي (عليه السلام) خبر داد و نوشت: «شاهين نجفي در گفتگو با روزنامه‌ي آلماني «تاتس»، با بيان اينكه تهديد به مرگ را بسيار جدي گرفته، گفته است كه وضعيتش با نويسنده كتاب آيات شيطاني متفاوت است.»

بر اين اساس، روزنامه آلماني در گفتگوي كوتاهي با شاهين نجفي از وضعيت و شرايط به وجود آمده براي اين خواننده پرسيده است. «تاتس» از آقاي نجفي در خصوص فتواي مرگ پرسيده و شاهين نجفي با بيان اينكه اين فتوا عليه وي كارگرداني شده، گفته است كه اما آن را جدي مي‌گيرد. نجفي همچنين به خبرنگار تاتس گفته است كه دولت آلمان از او خواسته تا كشور آلمان را ترك كند.

اين سايت در ادامه نوشت: «از شاهين نجفي در خصوص تشابه وضعيتش با سلمان رشدي پرسيده شده و وي در پاسخ گفته است كه بين موقعيت او و سلمان رشدي تشابه كمي وجود دارد چراكه سلمان رشدي مي‌تواند در زندگي مخفي خود كتاب بنويسد اما وي بايد روي صحنه باشد و اكنون اين موقعيت از وي سلب شده است.»

روزنامه بيلد آلمان نيز در اين باره نوشت: «شاهين نجفي از خانهٔ خود در كلن فرار كرده و ۴ روز است كه پنهان شده است. او همسرش را به خانهٔ پدرش فرستاده و تور اروپاي خود را كنسل كرده است.»

به نوشته بيلد، شاهين نجفي تصريح كرده است: «من بايد هر ثانيه منتظر مرگ باشم.»

ادامه مطالب  در ادامه مطلب

برچسب ها :
برخوردهاي حذفي تنها مختص كشور ما نيست و كشورهايي همچون چين نيز فيلترينگ را به شدت اعمال مي‌كنند و البته در آمريكا و ديگر ممالك نيز برخي سايت‌هاي پورنو و سياسي فيلتر مي‌شود.

كارشناس تعيين مصاديق محتواي مجرمانه بر اين عقيده است كه شبكه‌هاي اجتماعي مي‌توانند اثر خوبي در مقابله با جنگ نرم داشته باشند اما نه در زماني كه عمده محتواي آنها مضر است و ممكن است برخي افراد را آماده پذيرش افكار وعقايد باطل خود كند.

به گزارش ايتنا حجت‌الاسلام سيدمحمدرضا آقاميري در گفت‌وگو با ايسنا، درباره گسترش روزافزون شبكه‌هاي اجتماعي و رويكردهاي تعامل محورانه آنها با كاربران دنياي مجازي اظهار كرد: با توجه به اينكه تكنولوژي هم مي‌تواند آثار تخريبي داشته باشد و هم سازنده، مي‌توان به نسبي و اعتباري بودن موضوعيت آن پي برد به نحوي كه اگر ابزار نوين راهي براي توسعه علم و فرهنگ باشد، مي‌توان بسته به استفاده و كاركرد آن كه اگر در جهت مثبت و يا منفي باشد، آثار متفاوتي را براي آن متصور شد.

او گفت: به عنوان مثال از يك ميكروفن هم مي‌توان استفاده‌هاي مثبت داشت و هم منفي كه در راستاي كاركرد مثبت، توسعه فرهنگ از طريق تدريس و پرورش نفوس انساني صورت مي‌گيرد و از بعد منفي مي‌توان به تخريب شخصيت يك رقيب انتخاباتي اشاره كرد و يا با آن ابزار به توسعه و بسط افكار انحرافي پرداخت. در كل، بحث رسانه به همين شكل است؛ وقتي رسانه با قالب‌هاي جديد به ميدان مي‌آيد، كماكان مي‌تواند زمينه را براي استفاده‌هاي منفي و مثبت باز بگذارد.

كارشناس تعيين مصاديق محتواي مجرمانه خاطرنشان كرد: طي دو دهه گذشته شاهد حضور اينترنت در كشور بوده‌ايم كه همراه خود جريانات تلخ و شيريني را به ارمغان آورده است، در حالي كه ما پيش‌بيني‌ براي فناوري‌هاي نو، همواره نداشته‌ايم و در اينترنت نيز چون ساير تكنولوژي‌ها، تمهيدي براي آن نينديشيده بوديم.

او معتقد است كه بعد از پيدايش اينترنت كم كم با مفهوم آن آشنا شديم و اين در حالي بود كه توسعه قارچ‌گونه آن در جاي جاي كشور موجب برخي نگراني‌ها و دغدغه‌ها شده بود و البته عمده دغدغه به دلسوزان نظام مربوط بود تا وسيله‌اي نشود كه فرهنگ را از شمايل ملي خارج كند و به ناكجاآباد رهنمون سازد و درحقيقت شناخت ما از اين تكنولوژي و توسعه آن همگام نبود و اين همان چيزي است كه نگراني‌ها را موجب گرديد.

وي خاطرنشان كرد: در اينترنت چند موضوع مطرح است؛ يكي پهناي باند و حضور در اين شاهراه ارتباطي كه عمدتاً بحثي سخت‌افزاري است و ديگري اين كه با توسعه اين بستر، هر كاربري مي‌تواند در اين شاهراه حضور داشته باشد، حال يا حضوري پررنگ و فعال و يا حضوري كاملا تاثيرپذير و منفعلانه.

او گفت: وجود اين شاهراه بزرگ نقل و انتقال داده در كشور و حضور ما در اين شاهراه، كاربران ايراني را صرفا به يك مصرف‌كننده اينترنتي تبديل كرده بود و نبايد از ياد برد كه حضور فعال و تاثيرگذار در اين شاهراه، راهي نداشت،

بعد از پيدايش اينترنت كم كم با مفهوم آن آشنا شديم و اين در حالي بود كه توسعه قارچ‌گونه آن در جاي جاي كشور موجب برخي نگراني‌ها و دغدغه‌ها شده بود. "

جز ايجاد سايت‌ها و پايگاه‌هايي كه چندان هزينه‌اي نيز در بر نداشت اما مي‌توانست در بستر تبادل محتوا موثر واقع شود. جذب مخاطب از خصوصيات بارز رسانه اينترنت است و رونق آن به سليقه توليدكنندگان محتوا و مديران وب سايت‌ها بستگي دارد.

تعامل مجازي عامل جذب مخاطب
آقاميري ادامه داد: البته تاثيرگذاري در اينترنت تا زمان يك سويه بودنش همراه با سختي‌هاي خاص خود بود كه چندان جاي پيشرفتي نداشت چراكه هر يك از مراحل تحقيق، تايپ، ويرايش و مراحل ديگر هزينه‌زا بود و در انتها نيز تاثيري را كه بايد، نداشت. حال اين رويه به دو سويه شدن براي توسعه بستر تعاملي و تاثيرگذاري بيشتر نياز داشت تا بتواند نظر كاربران را بيش از پيش جلب كند. در كشور ما نيز اين روند دو سويه و تعاملي به تحقق پيوست و بحث توليد اطلاعات، توسط سازمان‌ها، ارگان‌ها و... طي چند سال اخير با ظهور شبكه‌هاي اجتماعي به دست كاربران نيزافتاده است.

تمامي شبكه‌هاي اجتماعي خط قرمز دارند
او درباره روند فعاليت شبكه‌هاي اجتماعي تصريح كرد: در اين شبكه‌ها، تنها بستر و عرصه‌اي براي فعاليت واگذار مي‌شود و بنابر آن، چارچوبي براي فعاليت‌ها در نظر گرفته مي‌شود كه همه بايد در اين چارچوب فعاليت كنند و البته مسئله عمده، بحث توليد اطلاعات است كه در شبكه‌هاي اجتماعي توسط كاربر صورت مي‌گيرد و اين مهم‌ترين دليل انگيزه حضور كاربران در اين شبكه هاست، در حقيقت يك نوع هويت‌بخشي نيمه كاذب براي كاربران صورت مي‌گيرد كه باعث حضور پررنگ آنان در اين عرصه مي‌شود.

قائم مقام موسسه فرهنگي تبيان درباره اين كه برخي شبكه‌هاي اجتماعي، شعار آزادي بيان را دارند افزود: چارچوب در شبكه‌هاي اجتماعي چه خارجي و چه داخلي به صورت جدي مطرح است و برخي هم كه مي‌گويند ما چارچوبي نداريم، جلوي انتشار برخي مطالب را در بسياري از موارد مي‌گيرند؛ حال ممكن است كاربر بتواند در اين راستا به هر كه و هرچه بخواهد، توهين كند، يا هر كه را كه بخواهد تخريب و به همه اشخاص و چهره‌هاي ملي و حتي به مراتب بالاتر نيز افترا بسته و توهين كند بدون اين كه كوچك‌ترين مشكلي داشته باشد اما اگر كمي پايش را از خطوط قرمزي كه آنان دارند، فراتر نهد، جلوي فعاليتش را مي‌گيرند. به طور مثال؛ هر فعاليتي كه طرح هولوكاست را در برخي شبكه‌هاي خارجي، مطرح كند، محكوم به از دست دادن امكان فعاليت در آن شبكه اجتماعي است.

جهت‌دهي اطلاعات شبكه‌هاي اجتماعي
او گفت: غرض از ايجاد شبكه‌هاي اجتماعي، محور قرار دادن كاربر در سايت‌هاي اينترنتي است، حال بماند كه در ظاهر كاربران معمولي، توليدكنندگان اطلاعات هستند اما در پشت قضيه جهت‌دهي در انتشار اطلاعات وجود دارد.
وي درباره نحوه جهت‌دهي به انتشار اين اطلاعات خاطرنشان كرد: ‌جهت‌دهي، اين گونه است كه به‌عنوان مثال اگر در موتور جست‌وجويي، عبارت تاريخچه "شيطان‌پرستي" جست‌وجو شود، مرحله بعدي كه عبارت "شيطان" وارد مرورگر و كادر جست‌وجوي همان موتور جست‌وجو شود، براساس الگوريتم‌هاي در نظر گرفته

غرض از ايجاد شبكه‌هاي اجتماعي، محور قرار دادن كاربر در سايت‌هاي اينترنتي است، حال بماند كه در ظاهر كاربران معمولي، توليدكنندگان اطلاعات هستند اما در پشت قضيه جهت‌دهي در انتشار اطلاعات وجود دارد. "

شده، اصول و تاريخچه شيطان‌پرستي به صورت ريز و با جزييات حتي براساس مناطق و آداب و رسوم هر ملتي ليست مي‌شود و اين همان جهت دهي و اغواي كاربران است كه با لطافتي خاص و روشي نامحسوس رخ مي‌دهد.

آقاميري گفت:‌ اين شيوه جست‌وجو و آرايش ليست به همين گونه در شبكه‌هاي اجتماعي نيز وجود دارد و به اين ترتيب ناخودآگاه كاربر را به سمت آيين و طرز تفكرهاي خاص سوق مي‌دهد، حال ممكن است كه كاربر هدفش از جست‌وجوي چنين عبارتي، ديدگاه قرآن نسبت به شيطان‌پرستي بوده است، نه حضور در جمع شيطاني آنان.

جهت‌دهي دموكراسي در فيس‌بوك
او با بيان اينكه شبكه‌هاي اجتماعي بسيار خوب‌اند چراكه تعاملي و كاربر محور هستند اما دموكراسي را جهت مي‌دهند و با تاكيد بر اختلالاتي كه اينگونه شبكه‌ها مي‌توانند در بنيان افراد به وجود آورند، گفت: ‌ارتباط با اين شبكه‌ها موجب مي‌شود كاربر برروي شالوده خانوادگي خود پا بگذارد و پايه‌هاي خانواده به عنوان مهم‌ترين اركان هر جامعه‌، سست شود.

كارشناس كارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه تصريح كرد: اين شبكه‌ها به دليل اين كه مجالي ايجاد مي‌كنند تا در موضوعي واحد، تمامي محتواي مربوطه، جلوي ديدگان كاربر نقش بندد، موجب بروز دو اشكال مي‌شوند؛ يكي قرار گرفتن در مقابل انبوهي از اطلاعان درهم و غربال نشده و ديگري قرار گرفتن در مقابل اطلاعاتي كه درك آن از حد كاربران بيش‌تر است، بنابراين توجهي به ظرفيت‌ها و عقل كاربران ندارند و همين موجب مي‌شود كه درك و هضم اين مطالب براي عده‌اي سخت باشد.

محتواي سنگين موجب امراض لاعلاج
او با بيان اين‌كه تا پيش از مطالعه منطق نمي‌توان به مطالعه فلسفه روي آورد، تاكيد كرد: وزن برخي مطالب نيز مانند غذا سنگين است كه اگر معده نتواند آن را هضم كند، پس مي‌زند؛ حال محتواي برخي از اين شبكه‌ها هم اين‌گونه است.
وي با بيان اينكه در حال حاضر برخي از اين شبكه‌ها تا ۱۱ برابر ايران، جمعيت دارند و از آن مهم‌تر اين‌كه كاربران گوناگون با فرهنگ‌ها و زبان‌هاي مختلف و در اقليم‌هاي متفاوت در اين شبكه حضور دارند كه حرف‌ها و نظرات آنها با يكديگر در يك راستا نيست و اين شايد به بروز يك عدم اعتدال در جوامع مختلف كمك كند.

شبكه‌هاي اجتماعي و محيط‌ ناهمگن
آقاميري با اشاره به اينكه درصد قابل توجهي از دوستي‌ها در اين محيط همگن نيستند، اذعان كرد: به دليل حضور در يك فضاي تكنيكي و تعاملات گسترده، برخي عقايد در اذهان افراد رسوخ مي‌كند و موجب تغيير نگرش در آنها مي‌شود كه وقتي فرزند يك خانواده در منزل و جمع خانواده سخن مي‌گويد، پدر و مادر مي‌گويند كه اين حرف‌ها از او نيست و اين مي‌تواند يك خطر جدي باشد.

فيس‌بوك گريبان‌گير كاربران
اين كارشناس درباره دلايل مسدود كردن دسترسي به اين شبكه‌ها كه با شعارهاي دموكراسي‌گرايانه، توسعه يافته‌اند اظهار كرد: اين شبكه‌هاي خارجي در حال حاضر گريبان‌گير كاربران ما شده است در حالي كه در داخل هم اگر شبكه‌هايي با اين اهداف، ايجاد شوند و خارج از منشور حركت كنند، لازم است جلوي فعاليتشان گرفته ‌شود.
او گفت: در پشت شبكه‌هاي اجتماعي خارجي، نظام‌هاي

‌ارتباط با شبكه‌هاي اجتماعي موجب مي‌شود كاربر برروي شالوده خانوادگي خود پا بگذارد و پايه‌هاي خانواده به عنوان مهم‌ترين اركان هر جامعه‌، سست شود. "

قدرتمندي حضور دارند و عمده دليلي كه باعث اين شد جلوي فعاليت اينگونه شبكه‌ها در ايران گرفته شود اين بود كه دير به فكر افتاديم؛ ‌البته در حال حاضر هم شبكه‌هايي در داخل همچون چارباغ، كلوب، پارسي بلاگ و پرشين بلاگ،حضور دارند كه همين فعاليت‌ها را با نظارت بهتر و بيش‌تر انجام مي‌دهند كه توصيه ما حضور كاربران ايراني در اين شبكه‌هاست.

جاسوس الكترونيكي در كمين
كارشناس تعيين مصاديق محتواي مجرمانه گفت: در گذشته اگر كشورها براي دسترسي به اطلاعات محرمانه سياسي، اقتصادي و يا نظامي ديگر كشورها، جاسوساني را تربيت مي‌كردند و به آنجا مي‌فرستادند و آنها نيز براي دسترسي به اطلاعات، مرگ را به جان مي‌خريدند، امروزه اين روال تغيير كرده است و اين جاسوسي از طريق بسترهاي الكترونيكي صورت مي‌گيرد.
وي درباره برخي چهره‌هاي سياسي و سابقه خرابكاري آن‌ها در دسترسي به اطلاعات محرمانه ديگر كشورها گفت: افراد مشهور سياسي كنوني در گذشته به وسيله عكاسي، جاسوسي مي‌كردند و اين نشان‌دهنده اهميت اطلاعات حساس و ضروري است كه افراد بسياري در به دست آوردن آن از همه چيز، مايه مي‌گذاشتند و اكنون برخي از اطلاعات حساس نظامي كشورها از طريق شبكه‌هاي اجتماعي فاش شده و مي‌شود.

او گفت: تهديد ديگر شبكه‌هاي اجتماعي، بر هم زدن بنيان خانواده‌هاست؛ چراكه هر شبكه‌اي، براساس ساختار، منشور خاص و اصطلاحات رايج خود را دارد و موجب مي‌شود كه وابستگي به آن قالب براي كاربران به وجود آيد و اصطلاحات رايج آن نيز روز به روز گسترش يابد و موجب شود كه تفريح كاربران با دوستان اينترنتي باشد و ارتباطات فيزيكي و دوستانه و محفل‌هاي صميمانه، تبديل به ارتباطات مجازي با ديالوگ خاص خود شود.
آقاميري درباره ديگر اختلالات شبكه‌هاي تعامل‌محور يادآور شد: اختلال در نظام اجتماعي ملي، نيز يكي ديگر از مشخصات شبكه‌هاي اجتماعي بيگانه است و دليل عمده بسته بودن برخي از آنها در ايران همين است، چراكه اشاعه‌دهنده تصاوير مبتذل هستند، مقدسات و نظام اجتماعي ملي را مسخره مي‌كنند و فرهنگ و زن و مرد ايراني را به سخره مي‌گيرند.

او درباره اين كه با وجود بسته بودن اين شبكه‌ها، عده‌اي از طريق نوپروكسي‌ها به باز كردن آنها اقدام مي‌كنند گفت: به دليل اين كه برخي از اين سايت‌ها از درگاه ورودي فيلتر هستند، عده بسياري براي باز كردن آن تلاش نمي‌كنند و با ديدن بسته بودن آن ديگر مبادرت به باز كردن صفحه نمي‌كنند اما عده‌اي هم به دنبال برخي راه‌ها مي‌روند كه ممكن است حتي قانوني نباشد.

شبكه‌هاي اجتماعي رصد مي‌شوند
كارشناس تعيين مصاديق محتواي مجرمانه درباره استفاده از ظرفيت‌هاي اين شبكه و اعمال خواسته‌هاي خود و صادرات افكار و عقايد ايراني اذعان كرد: فعاليت‌هاي خوبي بر بستر اين شبكه‌ها مي‌توان انجام داد كه سازمان‌هاي مربوطه نيز مشغول چنين كاري هستند؛ ما مي‌توانيم اطلاعات به دست آمده از ساير كشورها از طريق درگاه اينترنتي را دسته‌بندي كنيم و از مجموع تمامي اطلاعات كسب شده، مي‌توانيم

در حال حاضر هم شبكه‌هايي در داخل همچون چارباغ، كلوب، پارسي بلاگ و پرشين بلاگ،حضور دارند كه همين فعاليت‌ها را با نظارت بهتر و بيش‌تر انجام مي‌دهند كه توصيه ما حضور كاربران ايراني در اين شبكه‌هاست. "

تاثير تامي بر مجراي محتواي اينترنتي كشور داشته باشيم.

آقاميري درباره اين كه چرا دسترسي به اين شبكه‌ براي دسترسي هرچه بيشتر به اطلاعات ديگر كشورها بازگذاشته نمي‌شود، خاطرنشان كرد: مي‌توانيم با اتخاذ تدابيري فعالان خارج از چارچوب را به اين حوزه سوق دهيم و فعاليت‌هاي آنها را با ديدگاه‌هاي روشني كه به آنها مي‌دهيم، هدايت كنيم.
او افزود: وظيفه ما اين است كه مردم را از معرض تهديدات خارج كنيم و به همين دليل نمي‌توانيم شبكه را براي دسترسي عموم باز بگذاريم چراكه اگر دسترسي براي همگان آزاد باشد، به همان مثال عدم هضم مطالب توسط برخي مي‌رسيم اما در عين حال بايد براي فعاليت افراد فرهيخته چاره‌اي انديشيد.

وي درباره علت فيلتر بودن برخي سايت‌هاي اجتماعي گفت: گاهي اوقات مجبوريم براي برخورد با برخي مسائل، رويكرد حذفي داشته باشيم و اين كار ضرورت دارد چراكه صلاح عموم در آن است و مصلحت كشور نيز در آن نهفته است كه البته اين عمل در مقابل برخي شبكه‌ها كه با هدف تخريب و ضربه زدن به ميدان مي‌آيند اتخاذ مي‌شود.

آقاميري درباره فرهنگ‌سازي براي استفاده از چنين محتواهايي گفت: مقدمه ضروري فرهنگ‌سازي، برخوردهاي حذفي است به عنوان مثال اگر مردم در حال حاضر كمربند ايمني خود را در وسايل نقليه مي‌بندند و يا از چراغ قرمز عبور نمي‌كنند به خاطر اين است كه جريمه‌ها بالا رفت و هنجارها جدي‌تر گرفته شد و اكنون به فرهنگ تبديل شده است.
او تصريح كرد: در حال حاضر مي‌بينيم كه در حوزه قوانين راهنمايي و رانندگي فشار جريمه‌ها باعث فرهنگ‌سازي شد و تنها عده كمي هستند كه به اجبار قوانين را رعايت مي‌كنند و دقيقا همان‌هايي هم هستند كه باعث تخلفات عمده و اتخاذ قوانين همگاني هستند.
اين كارشناس افزود: برخوردهاي حذفي تنها مختص كشور ما نيست و كشورهايي همچون چين نيز فيلترينگ را به شدت اعمال مي‌كنند و البته در آمريكا و ديگر ممالك نيز برخي سايت‌هاي پورنو و سياسي فيلتر مي‌شود.

حجت‌الاسلام و المسلمين سيدمحمدرضا آقاميري با اشاره به اين كه شبكه ملي اطلاعات امري امكان‌پذير است، درباره تاخير در راه‌اندازي اين شبكه اظهار كرد: از هم‌ گسيختگي نظام توليدكنندگان اطلاعات عامل عمده‌اي بوده كه موجب اين تاخير شد چراكه اگر اين بخش‌ها طي ۱۰ سال گذشته دست به دست هم مي‌دادند تا چنين شبكه‌اي ايجاد شود تاكنون به مرحله بهره‌برداري رسيده بوديم.
وي خاطرنشان كرد:‌ ايجاد چنين شبكه‌اي تعلق به سايت‌هاي خارجي را از بين مي‌برد و به صراحت مي‌گويم كه اگر شبكه داخلي به معناي واقعي و به قيمت اندك در برابر اينترنت گرانقيمت عرضه شود، اكثر مردم تمايل به تعامل با اين سرويس داخلي را خواهند داشت.

او با اشاره به اين كه در موسسه تبيان ديتاسنترهاي (مركز خدمات داده‌هاي اينترنتي) عظيمي را راه‌اندازي كرده‌ايم خاطرنشان كرد: يكي از مراحل فرهنگ سازي اين است كه به تمام سازمان‌ها و ارگان‌هاي داخل كشور اعم از دولتي و خصوصي، اطلاع‌رساني‌هاي لازم در جهت انتقال ميزباني‌هايشان از خارج كشور به داخل انجام شود و اين امكان هم‌اكنون در موسسه تبيان و برخي شركت هاي داخلي ايجاده گرديده است.
وي

وظيفه ما اين است كه مردم را از معرض تهديدات خارج كنيم و به همين دليل نمي‌توانيم شبكه را براي دسترسي عموم باز بگذاريم چراكه اگر دسترسي براي همگان آزاد باشد، به همان مثال عدم هضم مطالب توسط برخي مي‌رسيم. "

درباره انتقال ميزباني‌ها به مراكز داده اين موسسه گفت: تفاهم‌نامه‌اي با معاونت امور مطبوعاتي وزارت ارشاد به امضا رسيده است كه در اين راستا قرار شد پشتيباني از سرورهاي موسسات فرهنگي به اين موسسه منتقل شود كه متاسفانه در حال حاضر اين تفاهم‌نامه عملياتي نشده است، اميد مي‌رود با عملياتي شدن اين تفاهم‌نامه گام مهمي در راستاي تحقق شبكه اطلاعات ملي برداشته شود.

اين كارشناس درباره شباهت شبكه ملي اطلاعات و رسالت پايش فضاي وب تصريح كرد: اين شبكه به هيچ عنوان مفهوم فيلترينگ ندارد چراكه مقوله‌اي جداست و بايد دانست فيلترينگ و پايش تنها برروي فضاي اينترنتي عمليات مي‌كند و شبكه‌اي كه از آن به‌عنوان شبكه ملي اطلاعات ياد مي‌شود، نيازي به نظارت ندارد.
آقاميري با تاكيد بر اين كه افزايش امنيت تبادل اطلاعات و كاهش هزينه‌هاي سربار و همچنين هزينه‌هاي ترافيك بين‌الملل و صرفه‌جويي در خريد محتواي اينترنتي خارجي و توليد اطلاعات داخلي و چرخش آن در داخل كشور و حتي صدور اطلاعات به خارج، از جمله ويژگي‌هاي شبكه ملي اطلاعات است، يادآور شد: اينترنت در حال حاضر اختلالات و مخاطرات خاص خود را دارد چراكه هر از گاهي چند، شاهديم كه مثلاً كابل‌هاي انتقال اطلاعات قطع مي‌شود و يا اتفاق ديگري براي اينترنت كشور رخ مي‌دهد! اما با ايجاد شبكه ملي اطلاعات در كنار اين شبكه بزرگ، ديگر چنين اختلالاتي را شاهد نخواهيم بود.

وي ادامه داد: علاوه بر اين كه بايد دانست برخي سرويس‌هاي فعال و موجود برروي اينترنت هم‌چنان برروي شبكه ملي اطلاعات قرار خواهد داشت مثل موتورهاي جست‌وجويي كه با راه‌اندازي شبكه ملي اطلاعات الگوريتم‌هاي خاصي به آن داده مي‌شود كه تنها در حيطه‌هاي مشخص و چارچوب‌هاي معيني قابليت ارائه خدمات را دارند. با طراحي كش سرورهايي برروي خروجي اينترنت، امكان اتصال كاربران شبكه ملي اطلاعات به اينترنت را مي‌توان محقق ساخت.
وي همچنين درباره اتخاذ روش فيلترينگ و محدوديت‌هاي مستقيم براي كاربران اينترنتي خاطرنشان كرد: نظارت برروي اينترنت، بدون فيلترينگ، نشدني است و به لحاظ ارتباطي كه با اطلاعات ساير كشورها دارد بايد امر فيلترينگ را اتخاذ كرد تا فعاليت‌هاي افراد و كاربران برروي اين شبكه با مشكلي مواجه نشود.

اين كارشناس گفت: سيستم فيلترينگ كشور طبيعتا يك سري مشكلات را به دليل هوشمندي دارد چراكه در اين نوع فيلترينگ عمليات توسط دستگاه صورت مي‌گيرد و به همين دليل در بسياري از مواقع مسدودسازي با استفاده از روش‌هاي دستي اتخاذ مي‌شود. اما بايد دانست كه به زودي سيستمي بايد طراحي شود كه الگوريتم‌هاي دقيق و هوشمند را پشتيباني كرده و به ايفاي نقش در حوزه فيلترينگ بدون خطا بپردازد.
آقاميري درباره ضابطه‌هاي موجود براي فيلترينگ در كشور گفت: بر اساس قانون جرايم رايانه‌يي، مصوب مجلس شوراي اسلامي، ماده ۲۱، كليه ارايه‌كنندگان خدمات دسترسي بايد به پالايش فضاي اينترنتي خود اقدام كنند و درصورت تخطي از ارائه خدمات آنان جلوگيري مي‌شود و همچنين بر اساس ماده ۲۲ قانون مذكور، كارگروه مشاراليه مسئوليت رسيدگي به سلامت فضاي اينترنتي و مجازي كشور را برعهده دارد و در ماده ۲۳ مراكز ارائه خدمات داده‌هاي اينترنتي داخلي (ديتاسنترها) نيز موظف به تبعيت از همين كارگروه هستند.

برچسب ها :
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 62016
تعداد نوشته ها : 23
تعداد نظرات : 14
Rss